Recept på Pizzabullarna
1 pkt jäst
5 dl mölk 37grader
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
4 dl grahamsmjöl
8-9 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite av mjölken och tillsätt sedan resten av mjölken. Rör ner olja, salt, socker och ägg. Tillsätt grahamsmjölet och nästan allt vetemjöl. Resten av mjölet används till utbakningen. Arbeta degen ca 5 minuter. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
Fyllning
2,5 dl krossade tomater
200 g rökt eller kokt skinka
3 dl riven ost
2 msk Oregano
2 msk grovmalen Svartpeppar
Strimla skinkan. Sätt ut stora muffinsformar på plåtar.Tag upp degen på mjölad bänk och arbeta ihop den. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en kaka ca 30 x 45 cm. Bred på hälften av ketchupen. Strö över hälften av skinkan, osten och oreganon. Rulla ihop degen och skär i ca 15 bitar. Lägg dem i muffinsformar. Gör likadant med resterande deg. Låt bullarna jäsa övertäckt med bakduk ca 20 minuter.Sätt ugnen på 225°C.Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över lite flingsalt och oregano.Grädda bullarna mitt i ugnen 12 – 15 minuter.Låt bullarna svalna på galler.
Det ska bli 30 st, men jag fick nog ut över 40. Beror väl på hur stora man gör. Jag tycker det är gott när de är lite mindre. - Så kan man äta fler
Oj, vad detta låter gott. Du är så pysslig. Jag har precis rättat och läst din systers hemtenta
SvaraRaderaSer fram emot före och efterbild på trappan. Ska bli spännande att se!
SvaraRaderaPizzabullarna såg goda ut, bra plockmat. :)